22/06/2023 - 22/06/2023

Nässelsafari 22 juni

 

22 juni kl 14.00-15.30

Mindre ekbock på brännässlor, Mittlandsskogen Öland

Nässlor på gott och ont. Brännässlor har i alla tider skördats och använts på många olika sätt. Från det att romarna använde dem till att hålla värmen, till nätteldukar och som gödselmedel. Häng med Caroline på upptäcksfärd i brännässlornas fascinerande värld där du både får smaka och skörda nässlor.

Under 1,5 timme blandas fakta och dikt om denna hatade och älskade växt. Pris 150 kr per person, barn under 2 år gratis i mån av plats. Du kan betala på plats med Swish, kort eller kontant. Glöm inte avboka om du blir sjuk.

 

 

Praktiskt:

Vi träffas på Mittlandsgården för gemensam färd med egna bilar till betesmarken där vi går med ansvarsfullt avstånd till övriga deltagare, familjegrupper. Varma kläder och varma stövlar/skor efter väder. Ta gärna med något varmt att dricka och något att sitta på. Tillgång till handsprit finns.

Om guiden

Caroline är biologen med 15 års erfarenhet som naturguide, Ölandsguide, certifierad naturguide och certifierad skogsbadsguide. Hon har gedigen kunskap om naturen och landskapet och presenterar det på ett lättsamt och trevligt sätt. Därför blir en vandring tillsammans med Caroline en aha-upplevelse som ger minnen att ta med hem. För henne är varje guidning unik och hon anpassar den till deltagarna, oavsett ålder, intressen och förkunskaper.

Caroline är utbildad i HLR

.

Bokningsförfrågan

  • Hidden
  • Hidden
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.