14/07/2021 - 14/07/2021

Vandring Föra-Djupvik-Föra

Följ med på vandringstur från Föra kyrkby mitt på ön till sommaridyllen Djupvik vid Kalmarsund och tillbaka på små vägar genom Föra socken i Ölands Stenrike. Vi får närkontakt med jordbrukslandskap, betesmarker och alvarmarker längs vägen.

Dagens vandring startar i Föra Trädgård intill kyrkan i Föra by. Vandringen innehåller stopp med berättelser om forntida lämningar,  modern djurhållning, före detta affärer och järnvägsstationer. Sannolikt ser vi också orkidéer och även en del läke- och nyttoväxter. Längs kustvägen får vi en bild av hur historiens Förabor livnärde sig på det som stod till buds; stenhantering, fiske och jordbruk. Under 1900-talets andra hälft avlöste turismen skutskepparna och stenarbetarna i sjöbodar och små gårdar längs kustvägen. I Djupvik stannar vi på stranden och äter en lätt lunch, som ingår i turen innan vi vandrar tillbaka mot kyrkan mitt på ön.

Guider: Annica & Jörgen Hedman

Sträcka: ca 10 km

Tid: 10-14 inkl lunchpaus

Antal platser: Max 20, eventuellt färre beroende på hur covidläget är i sommar. Du kan preliminärboka plats redan nu och bestämma dig senare. Väntelista kan bli aktuellt.

Svårighetsgrad: Lätt, ej handikappanpassad.

Utrustning: Ordentliga skor och kläder efter väder, tänk på att det ofta blåser betydligt med vid kusten än i inlandet.

Hund i koppel är välkommen.

Mat: Lätt, grönsaksbaserad picknickmat av öländska råvaror och måltidsdryck, kaffe och kaka. Anmäl matallergier eller preferenser vid bokning.

För vem? Denna tur kan även beställas av en grupp, en familj eller ett kompisgäng. Den kan också vara en del i ett större program.

Pris: 450 kr/person, barn 7-12 år i vuxens sällskap 250 kr/person.

Bokningsförfrågan

  • Hidden
  • Hidden
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.