-

Sandby Borg

Sandby Borg- den vackra platsen med den fruktansvärda historien.

Jag guidar grupper eller enskilda hela året, men jag har ännu inte satt några datum eller tider den här säsongen, men snart kan ni hitta dem på den här sidan.

För närvarande är det alltså upp till kunden att bestämma när det passar. På vandringarna till Sandby Borg brukar vi samlas uppe vid landsvägen. Där informerar jag om Världsarvet, vad och varför, innan vi går ner till ”borgen”. Vägen ner, där jag gör små stopp, är alldeles för vacker, oavsett årstid, för att man ska åka bil. Här får man använda syn, hörsel och lukt för att upptäcka det som naturen bjuder på. Nere vid ”borgen” berättar jag om vad man upptäckt vid utgrävningarna, vilka slutsatser man drar och vilka teorier man har. Vid visningarna brukar deltagarnas fantasi sättas igång och eftersom det inte finns något facit till gåtans lösning, så är det kanske din teori, som man får jobba vidare med.

För de som är rörelsehindrade eller inte har möjlighet att gå så långt, kan jag ha en guidning av enbart ”borgen”, i ”borgen” eller någon annanstans (kanske i någon samlingslokal, när ni ordnar något arrangemang).

  Priset för vandringen är 150:-/pers.- barn gratis. Bokad grupp på mer än 8 st. får rabatt. Räkna med c:a 2 timmar. Välkommen med förfrågan  

Jag guidar endast på svenska.   

Bokningsförfrågan

  • Hidden
  • Hidden
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.