15/06/2024 - 17/06/2024

Nässelsafari – en upplevelse i Mittladet

Nässelsoppa brukar vara det första svaret på frågan “Vad vet du om brännässlor?” Följ med naturguiden och biologen Caroline in i brännässlornas fascinerande värld. Hör fakta och skrönor om en av våra mest älskade och hatade kulturväxter. 

Visste du att nässlor sägs bota allt från skallighet, dålig andedräkt till trillskande mentalpatienter? Att nässlor kan användas i matlagning, fibertillverkning, växtfärgning och för att värma sig när det är kallt? Nässlor sägs ha magiska krafter som kan användas på många olika sätt. Inom naturmedicin ansågs brännässlor vara universalmedlet. De kunde bota allt från nedstämdhet till oönskad graviditet. Brännässlor är en laddad växt på många sätt. För många är den ett otäckt ogräs. För andra en viktig medicinalväxt.

Följ med naturguiden och biologen Caroline till nässlornas spännande värld. Under en och en halv timme blandas fakta och dikt om denna älskade och hatade kulturväxt. Välkommen till nässlornas fascinerande värld!

Praktisk information

Samling på Mittlandsgården, Törnbottenvägen 68, strax utanför Algutsrum. Därifrån åker vi gemensamt till skogen. Vi rekommenderar kläder efter väder. På fötterna varma skor med hel tå. Marken är plan men något ojämn därför fungerar det inte med barnvagn/rullator. Hunden får stanna hemma. Ta gärna med hanskar och något att plocka nässlor i.

Guidningen tar 1,5 timmar och kostar 175 kr per person.

Datum: 2024-06-15 kl 14.00-15.30, 2024-07-06 kl 14.00-15.30, 2024-08-03 kl 14.00-15.30.

Röster från guidningen

”Nässelsafari” var verkligen trevlig och lärorik liten exkursion.Vi avslutade dagen med besök i den fina gårdsbutiken.” Anna

”Mycket kunniga och intressanta vandringar med Caroline. För er som vill veta mer och annat än det som står i turistguiderna!” Eva

Om guiden

Guidar gör Caroline Kindblom Landtmanson. Hon är utbildad biolog, certifierad naturguide, Ölandsguide och certifierad skogsbadsguide. Caroline har kulturlandskapet och den öländska skogen som specialintresse. Hon har gedigen kunskap om naturen och landskapet och presenterar den på ett lättsamt och trevligt sätt. En vandring tillsammans med Caroline ger många aha-upplevelser och minnen att ta med hem. Varje guidning är unik och anpassas till deltagarna, oavsett ålder, intressen och förkunskaper.

Datum för öppna guidningar hittar du i kalendern. Det går också bra att boka enskilda grupper och företagsevenemang!

Bokningsförfrågan

  • Hidden
  • Hidden
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.