-

Vandring Djupvik

Boka en vandringstur från sommaridyllen Djupvik vid Kalmarsund till Föra kyrkby mitt på ön och tillbaka på små vägar genom Föra socken i Ölands Stenrike. Vi får närkontakt med jordbrukslandskap, beten och alvarmarker längs vägen.

Eftermiddagens vandring startar i vid simskolan i Djupvik. Vandringen innehåller stopp med berättelser om forntida lämningar,  modern djurhållning, före detta affärer och järnvägsstationer. Kanske finns det fortfarande en och annan blommande orkidé och även några läke- och nyttoväxter att titta på. Längs kustvägen får vi en bild av hur historiens Djupviks- och Förabor livnärde sig på det som stod till buds; stenhantering, fiske och jordbruk. Under 1900-talets andra hälft avlöste turismen skutskepparna och stenarbetarna i sjöbodar och små gårdar längs kustvägen. Vi stannar i Föra Trädgård intill kyrkan i Föra by och äter ett lätt kvällsmål, som ingår i turen, innan vi vandrar tillbaka mot solnedgången vid Kalmarsund.

Guider: Annica & Jörgen Hedman

Sträcka: ca 10 km

Tid: kl 15-19 inkl kvällsmat

Antal platser: Max 20, eventuellt färre beroende på hur covidläget är i sommar. Du kan preliminärboka plats redan nu och bestämma dig senare. Väntelista kan bli aktuellt.

Svårighetsgrad: Lätt, ej handikappanpassad.

Utrustning: Ordentliga skor och kläder efter väder, tänk på att det ofta blåser betydligt med vid kusten än i inlandet.

Hund i koppel är välkommen.

Mat: Lätt, grönsaksbaserad picknickmat av öländska råvaror och måltidsdryck, kaffe och kaka. Anmäl matallergier eller preferenser vid bokning.

För vem? Denna tur kan även beställas av en grupp, en familj eller ett kompisgäng. Den kan också vara en del i ett större program.

Pris: 450 kr/person, barn 7-12 år i vuxens sällskap 250 kr/person.

Bokningsförfrågan

  • Hidden
  • Hidden
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.