Alltid med en historia i beredskap!

Annica Hedman

Jag heter Annica Hedman och bor i radbyn Föra på norra Öland. Där driver jag företaget Föra Trädgård som även är en fysisk trädgård med plats för personligt växande och återhämtning. Utöver guideturer på Öland har jag konserter, föreläsningar och yoga i skolsalen. Mer info hittar du här.

Jag älskar att berätta och brinner för att förmedla historia på ett lättsamt och medryckande sätt som lyfter fram sammanhangen mellan nu, förr, naturen, idéer, skeenden och människors liv. Jag kan ta dig med från kust till kust, från norra till södra udden, från alvaret – via tätaste lövskog och jordbruksbygd – till sjöängar och sandstränder, på vägar du kanske aldrig hittat annars.

Jag berättar om Ölands långa kulturhistoria, folkliv, sagor och sägner. Här hittar du mer om mitt Öland.

Jag har även hel- och halvdagsvandringar i den öländska naturen, ibland i kombination med lunch eller middag. Se vidare bland mina turer eller kontakta mig för en skräddarsydd tur!

 

info@annicahedman.se 070-606 39 64

Annica Hedman turer

-

Magiska Mittlandet

Upplev ruinerna efter Ölands stolta historia från kust till kust.
Slott, borgar, kapell, skeppssättningar och kultplatser från för länge sedan samspelar med det moderna jordbrukslandskapet i sommarparadiset.

Läs mer
-

Öländska Trädgårdar

Jag ordnar skräddarsydda besök i offentliga och privata trädgårdar, kryddar upplevelsen med trädgårds- och odlingshistoria och erbjuder även besök i förstklassiga plantskolor. Den här turen går att beställa för en grupp, stor eller liten, i buss eller bil. Kontakta mig för en utflykt som passar er som hand i trädgårdshandske!

Läs mer
-

Vandring Äleklinta-Djupvik

Följ med på vandringstur längs en del av Ölands stenkust. Vi upplever alvarets flora och rymd i närkontakt med Kalmarsund. För den fågelintresserade finns alltid något att se, så ta med kikaren!

Läs mer
-

Vandring Djupvik

Boka en vandringstur från sommaridyllen Djupvik vid Kalmarsund till Föra kyrkby mitt på ön och tillbaka på små vägar genom Föra socken i Ölands Stenrike. Vi får närkontakt med jordbrukslandskap, beten och alvarmarker längs vägen.

Läs mer
-

Öland från fyr till fyr

Ölands guldkorn från norr till söder.

Läs mer