Fina cykelvägar och vandringsleder över hela Öland.

Cykling & Vandring

Som cykel & vandringsdestination är Öland ännu ganska outforskat, men inte länge till. I flera år har öns cykelvägar byggts ut och vandringsleder finns över hela ön. Kombinationen av de båda kusternas varierande stränder med rik och unik flora och fauna, det karga alvaret, inlandets skiftande skogsmiljöer, ett rikt och levande jordbruk tillsammans med en lång historia som gjort stort avtryck i vårt gemensamma kulturarv gör Öland till ett perfekt ställe för vandringar och upplevelser.

Öland är mestadels platt men aldrig enahanda. Här finns utöver det stora Alvaret på södra delen av ön många mindre och väldigt artrika alvar spridda över den norra delen. Tvärt emot vad många föreställer sig har Öland även åtskilliga ädellövskogar med bok, ek och murgröna, välvuxna tallskogar och de ljuvligaste hävdade lövängar som dignar av sippor och orkidéer på våren.

Det finns massor att uppleva på egen hand men om du vill veta mer än vad som står på turistkartan så kan du följa med på våra vandringsturer:

Vandra i Ölands Stenrike med Ölandsguide Annica Hedman