Fossil- och Stenmuseum

Gösta Toreld

SKÄFTEKÄRR FOSSIL- OCH STENMUSEUM
Ölandsguide & amatörgeolog

Vid Skäftekärr på norra Öland finns möjlighet att besöka ett familjevänligt privat litet naturhistoriskt museum som passar en populärvetenskapligt intresserad semesterpublik i alla åldrar.

Den översiktliga inriktningen på utställningen är ”Ölands och livets historia frånurtid till istid”, huvudsakligen på svenska och engelska.

Museet bygger på en privat samling som är skapad under 45 år. I utställningen finns exempel av miljoner år gamla äkta fossil, meteoriter, kristaller, stenar, udda geologiska föremål, modeller samt bibliotek och foton från ca 25 länder.

Ölands/Sveriges (och livets) spännande utveckling under årmiljonerna har alltid fascinerat mig som fossilsamlare och på senare år som Ölandsguide och
amatörgeolog. Att på ett lättsamt och intressant sätt kunna visa och berätta om samlingen samt ge inspiration till en yngre generation är en utmaning men också en stor glädje. I år har jag även möjlighet att vissa tider på dagen erbjuda familjeguidningar i museet utan extra kostnad, se hemsidan.

Fri parkering och fria park/arboretumbesök på Skäftekärr Hotell och
konferensanläggnings område (www.skaftekarr.com)

Vi samordnar om möjligt våra öppettider och aktiviteter med Skäftekärr Cafe & Restaurang (www.cafeskaftekarr.se) och Skäftekärr Arkeologiska
friluftsmuseum/järnåldersgård ( www.skaftekarr.se)

Våra öppetider 2024: Dagligen kl 12-17, 24 juni-16 augusti (vecka 26-33)

Välkomna till ”Skäftekärr-en pärla på norra Öland.

Gösta Toreld   www.fossiloland.se   070-685 45 98

 

 

gostatoreld@gmail.com 070-6854598

Gösta Toreld turer

-

Fossil- och Stenmuseum

Följ med på en spännande tidsresa – från urtid till istid!

Läs mer